Blogit


21.6.2022

Aliveivoo! – Terkkuja Vesaisten valtakunnalliselta leiriltä

Vesaisten maskotit Sasu-Saukko ja Vesaisnalle seisovat huvipuiston edessä.


Voi juku, mikä leiriviikko meillä olikaan! Riemulla ei ollut rajaa, kun pitkän odotuksen jälkeen päästiin yhdessä Vesaisten valtakunnalliselle perheleirille Alahärmän PowerParkiin 16.–19.6. Koko upeasta porukasta välittyi hyvä fiilis läpi leirin: pitkän tauon jälkeen oli mahtavaa päästä kokoontumaan yhteen juuri vesaistoiminnan ytimeen.

Kahdesti koronapandemian takia siirretylle leirille osallistui yli 130 leiriläistä eri puolilta Suomea. Heti torstaina pääsimme tutustumaan toisiimme avajaisjuhlan ja leirikasteen merkeissä: pienet ja vähän isommatkin merirosvot seikkailivat aarretta etsien, ja illan päätteeksi meillä oli kasassa myös upea toteemipaalu! Yhteistyössä tehty toteemi symboloi yhteishenkeä ja kesäfiilistä, ja sen äärelle oli hyvä pysähtyä läpi leirin.

Perjantaina ja lauantaina huimapäät viettivät päivää PowerParkin huvilaitteissa. Suomen parhaaksi kuvattu huvipuisto tarjosi menoa ja meininkiä niin rauhallisemmasta vauhdista kuin kovemmastakin pyörityksestä pitäville. Saattoipa Vesaisten Sasu-Saukonkin bongata viilettämässä huvilaitteissa! Päivien ohjelmiin kuului myös erilaisia työpajoja kankaanpainannasta perinneleikkeihin. Leiriläiset pääsivät koristelemaan omia leiripaitoja, tekemään pinssejä ja leikkimään erilaisia leikkejä. Iltaisin kisailtiin pihapeleissä ja käytiin huippujännittävä leirin jalkapalloturnaus!

 

Lapset heittävät tikkaa ulkona.

Pitkät perinteet omaavan Taitoniekka-kilpailun jännittävä finaali käytiin myös leirin aikana. Joukkueilta nähtiin mahtavia onnistumisia, heittäytymistä ja tiimityöskentelyä. Tuloksia saatiin odottaa sunnuntain päätösjuhlaan asti, mutta kyllä se kannatti: kaikki osallistujat palkittiin mitalein ja upeat kiertopokaalit matkasivat taas voittajien mukana piireihin. Juhlassa päästiin muistamaan myös leiriläisistä koostuvaa tehokasta sometiimiä, joka huolehti leiritunnelmien jakamisesta Vesaisten Instagramissa.

Valtakunnallinen leiri oli hyvä osoitus siitä, että hyvää kannattaa odottaa. PowerParkin upeat puitteet tarjosivat toimintaa monen ikäisille ja perinteiseen leiritekemiseen oli mahdollista yhdistää niin huvipuistovierailu kuin elokuvaelämyksiäkin. Parasta oli kuitenkin ehdottomasti yhdessäolo. Koko perheen toiminta summautuu loistavasti pienen leiriläisen palautteessa: ”parasta oli, että äiti ja isikin sai olla mukana”.

Suuri kiitos kaikille leiriläisille, tehokkaalle vapaaehtoistiimille sekä Seinäjoen Ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelijatiimille, joka oli mukana leirin tuottamisessa!

Nähdäänhän ensi kesänä Vesaisten valtakunnallisella retkellä?

Aino Raiskinmäki, Vesaisten Keskusliiton järjestöassistentti