Blogit


12.12.2023

Vapaaehtoistyöstä joulun tunnelmaa

Vesaisten Keskusliiton hallituksen jäsen Pia Ahola Vesaisten blogissa

Näin marraskuun loppupuolella moni jouluihminen on jo vaihtanut jouluverhot ikkunoihin, asentanut jouluvalot ja paistanut ensimmäiset joulupiparit. Itse en ole kovinkaan jouluorientoitunut, ennemminkin minua ärsyttää kauppojen joulumusiikki ja vuodesta toiseen aina aikaisemmin hyllyihin ilmestyvät joulutuotteet. 


Kuitenkin lapsiperheessä joulun juhlistaminen on tärkeää, joten olen ottanut käyttöön muutamia hyväksi havaitsemiani keinoja joulutunnelman luomiseen.  Kaikkihan lähtee oman pään sisältä, mutta miten sinne siis saisi sitä jouluiloa, vaikka otsaa kiristää vanne ja joululahjaostokset ja muut jouluvalmistelut painavat päälle? 
Yksi hyväksi havaitsemani keino on vapaaehtoistyö. Olen huomannut, että kaiken kiireenkin keskellä vapaaehtoispuuhissa on kaipaamaani joulun taikaa. Vesaiset järjestävät paljon toimintaa ympäri maan myös joulun alusviikkoina. Monessa osastossa on omat pikkujoulut, lisäksi osallistutaan lähiseutujen tapahtumiin, kuten teatteriesityksiin ja konsertteihin. Kyllä siinä omakin mieli valostuu, kun näkee ilon lasten, ja miksei aikuistenkin, kasvoilla. Tuntuu hyvältä, että voi olla järjestämässä toimintaa, joka ilahduttaa osallistujia ja on parhaimmillaan osallistujilleen jopa ilmaista.


Moni on tietysti joulun alusviikkoina kovin kiireinen, mikä onkin ymmärrettävää. Kuitenkin vapaaehtoistyöhön voi antaa omaa aikaansa juuri sen verran kuin sillä hetkellä on mahdollista, ei meistä kaikista tarvitse tulla osaston hallituksen jäseniä tai muita toimihenkilöitä. Hyvinkin pienellä aikapanostuksella saa jo paljon iloa muille sekä itselle.  Ja mikä parasta, tutustuu joukkoon uusia ihmisiä, joista jotkut voivat jäädä elinikäisiksi ystäväksi. 


Rohkaisenkin kaikkia matalalla kynnyksellä mukaan vapaaehtoistyöhön, se on mielestäni yksi parhaista pikkujoululahjoista, niin itselle kuin muillekin!

 

 
Pia Ahola, Vesaisten Keskusliiton hallituksen jäsen