Blogit


24.5.2022

Vesaiset uudelle liittokokouskaudelle 2022-2025

Kuva, joka sisältää kohteen henkilö, seinä, vaatetus
Kuvaus luotu automaattisestiLiisa Varjola istuu tuolilla.

 

 

 

p


Vesaiset kokoontui toukokuussa kolmen vuoden välein kokoontuvaan liittokokoukseen Riihimäelle. Paikalle saapui parin etäkokouksissa vietetyn vuoden jälkeen puhelias, paljon pandemiavuosista oppinut joukko linjaamaan, miten tulevien vuosien haasteisiin voidaan vastata lapsi- ja perhejärjestössä. Etäkokous ja -tapahtuma-aika tuo varmasti myös uudenlaista sisältöä toimintaan.

Vastavalittuna varapuheenjohtajana on ilo olla tämän idearikkaan ja perheitä matalalla kynnyksellä tapahtumiin ja toimintaan kutsuvan järjestön yhtenä järjestötoimijana. Minulle Vesaiset edustaa erilaisten perheiden yhdessä oloa ja toimintaa matalalla kynnyksellä. Lapsena osallistuin paikallistason toimintaan, leireihin ja muutamaan kertaan myös valtakunnallisiin leireihin. Haluan antaa oman järjestöosaamiseni myös Vesaisten käyttöön.

Tulevina vuosina tulemme järjestönä keskittymään osallisuuden kasvattamiseen. Toiminnassa olevia lapsia, nuoria ja perheitä otetaan mukaan myös piireissä tapahtuvaan toiminnan suunnittelemiseen. Tuomme vahvemmin esiin myös kestävän kehityksen periaatteita kiinnittämällä huomiota muun muassa omien hankintojemme kotimaisuuden kasvattamiseen laatimalla Vesaisille oman hankintastrategian tueksi piireillemme ympäri Suomen.

Kaikessa toiminnassamme haluamme myös huomioida saavutettavuuden ja tasa-arvoisen kohtelun. Huomioimalla mm. erityislapsien tarpeita tapahtumissamme, toiminnassamme ja retkillämme, voimme antaa myös erityislasten perheille hengähdystaukoa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Näinä aikoina perheet tarvitsevat kokemuksia ja elämyksiä, jotka auttavat jaksamaan arjen erilaisissa tilanteissa.

Liittokokouskauden kirkkaana kärkenä on laadukkaan toiminnan järjestäminen ja laadukas järjestön hallinto. Valtiorahoitteisena järjestönä vaatimukset ja toiminnan läpinäkyvyyden ja mittariston kehittäminen edelleen tulee olemaan keskushallinnon kivijalka ja sitä kautta kuudentoista piirijärjestömme toiminnan edellytys.

Liittokokouksen julkilausumassamme Vesaiset kannustavat osastojaan ja piirijärjestöjään jatkamaan monessa paikassa vuosia pyörineitä kesän aktiviteettejaan tapahtumapäivien, retkien, päiväleirien ja leirien muodossa. Tervetuloa mukaan piirien tapahtumiin!

Mukavaa kesää!

Liisa Varjola, Vesaisten Keskusliiton varapuheenjohtaja