Varsinais-Suomen Vesaiset

 kansikuva nettiin nallet.jpg

 

Vesaisten Varsinais-Suomen piiri tarjoaa lapsille, nuorille sekä lapsiperheille toimintaa ja tapahtumia.
  - Otamme myös kantaa perhepoliittisiin kysymyksiin.

Tule Sinäkin mukaan!

Toiminnanjohtaja Aino Piippo, puh. 0400 407 515, aino.piippo@vesaiset.fi

Lisätietoja
Uutiset
KOKO PERHEEN JÄRJESTÖ VESAISET JUHLII MÄNTSÄLÄSSÄ 6.8.2016
Vesaisten Keskusliitto järjestää parhaillaan yhteistyössä Vesaisten Helsingin piirin ja Vesaisten Uudenmaan piirin kanssa kaupunkileirin 4.-7.8.2016.
TERVETULOA VESAISTEN 60-VUOTISJUHLAAN! 26.7.2016
Tervetuloa Vesaisten 60-vuotisjuhlaan lauantaina 6.8.2016 Saaren Kartanoon, Mäntsälään!
Onnenpyörän pyöritystä ja legojen määrän arvausta Lapsimessuilla 13.5.2016
Vesaiset osallistuivat 15.-17.4.2016 Lapsimessuille Helsingin messukeskuksessa.
Nuora: koulutus suojaa arjen haasteilta 27.1.2016
Valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan julkaisema tiedote korostaa perheen ja koulutuksen merkitystä nuoren arjenhallinnan opettelussa.
Lapsi- ja nuorisotyötä tekevien järjestöjen lausunto uudesta nuorisolaista 24.11.2015 26.11.2015
Vesaisten Keskusliitto on yhdessä muiden lapsi- ja nuorisotyötä tekevien järjestöjen kanssa arvioinut uuden nuorisolakiesityksen vaikutuksia erityisesti lasten oikeuksien, osallisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumisen näkökulmasta.
Vesaisten valtuuskunnan julkilausuma: TURVAA JA TULEVAISUUTTA 11.10.2015
Vesaisten valtuuskunta muistuttaa julkilausumassaan alaikäisten turvapaikanhakijoiden erityisen tuen ja suojelun tarpeesta.
"Karibu Tanzania" - Tervetuloa Tansaniaan 10.8.2015
Seija Saarikoski-Silvolan matkaraportti Tansaniasta.
Taitoniekan finalistit 2015 kisasivat sijoituksestaan aurinkoisessa Turussa 16.6.2015
Taitoniekan finaali käytiin torstaina 11.6.2015 Turussa. Kisaan osallistui 16 joukkuetta kuudesta eri piiristä.
Vesaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry:n julkilausuma: Pelipaussista aikaa perheen yhdessäoloon 24.4.2015
”Ihan vähän aikaa vielä…jooko.” ”Vielä yks kenttä.” ”Tätä ei voi tallentaa.” "Tämä taso vielä, mulla on just enkka tulossa." Samalla vilkaiset älypuhelimella Facebookista mitä kuuluu naapurin Pirkolle ja millainen on Marjon uusi kampaus.
Vesaisten Keskusliiton valtuuskunnan julkilausuma 21.3.2015: Hyvinvointia perheille 27.3.2015
Suomalaisen perhepolitiikan tavoitteena on ollut tarjota lapsille turvallinen kasvuympäristö ja turvata vanhemmille aineelliset ja henkiset mahdollisuudet perheen perustamiseen ja lasten kasvattamiseen. Vesaisten Keskusliitto vaatii toimenpiteitä, että kaikilla lapsilla olisi oikeus turvalliseen elämään ja riittävään elintasoon.
Lausunto suunnitelmissa olevaan nuorisolain alaikärajan nostoon 27.3.2015
Me allekirjoittaneet lapsi- ja varhaisnuorisotyötä tekevät järjestöt suhtaudumme erittäin kriittisesti nuorisolain muutoksen yhteydessä esillä olleeseen alaikärajan määrittelemiseen. Nuorisolaki on tähän saakka ollut ns. väestölaki, joka on koskenut tiettyä ikäryhmää Suomen kansalaisia. Mikäli laki muuttuu selkeästi nuorisotyölaiksi ja lakiin kirjataan alaikäraja, vaikeuttaa se nuorten asemaa entisestään, eikä se tue nuoren kokonaisvaltaista kasvua aktiiviseen kansalaisuuteen.
Hae nyt tuetulle perhelomalle: Kylpylähotelli Sani, Kalajoki 2.-7.8.2015 17.2.2015
Kaikille avoin ja edullinen tuettu perheloma on nyt haussa Kalajoelle! Loman tavoitteena on vahvistaa perheen sisäisiä vuorovaikutussuhteita ja virkistäytyä. Lomaohjelmassa on perheenjäsenten yhteistä tekemistä, eri-ikäisille lapsille suunnattua ohjelmaa sekä mahdollisuus lapsiparkkiin alle 3v lapsille. Omavastuuosuus 100 €/hlö, alle 17 v. maksutta. Hakuaika päättyy 4.5.2015.
Mirja Vehkaperä: Kotien hyvinvointi ykköshankkeeksi 11.2.2015
Suurin osa lapsistamme voi hyvin ja elää tasapainoista arkea. Vanhemmat haluavat panostaa hyvään lapsuuteen. Vanhempien koulutus, asema työelämässä sekä taloudellinen ja terveydellinen tilanne vaikuttavat suoraan lapsen hyvinvointiin.
Kansainvälinen leiri Liettuassa 2.2.2015
Joulukuussa 2014 kolme vesaista osallistui “Youth exchanges for rural youth” kansainväliseen koulutukseen Liettuassa.
Mirja Vehkaperä: Hyvinvointia perheille 5.12.2014
Viime aikoina olemme joutuneet jälleen lukemaan järkyttäviä uutisia lapsiperheiden tragedioista. On äärimmäisen huolestuttavaa, että Suomessa lapsiperheiden pahoinvointiin ei pystytä reagoimaan riittävän aikaisin. Vasta uupuneiden vanhempien traagiset teot saavat viranomaiset toimimaan. Avunantaminen on tällöin jo myöhässä.
Eija Katila Etelä-Pohjanmaalta valittiin Vuoden Vesaiseksi 3.12.2014
Vesaisten Keskusliiton hallitus myönsi Vuoden Vesainen 2015 – kunnianosoituksen Eija Katilalle. Katila on ollut mukana vesaisjärjestössä jo yli kaksikymmentä vuotta. Nykyään hän toimii Alavuden osaston sihteerinä ja Etelä-Pohjanmaan piirin hallituksen jäsenenä.
Vesaisten Keskusliitto: Riittävät tukiverkostot saatava lapsiperheille 1.12.2014
Nykymaailma vaatii täydellisyyttä ja onnistumista; kiiltokuvapinta ja kulissit on säilytettävä. Totuus kulissien takana voi olla kuitenkin toisenlainen. Tämän ovat viime vuosien järkyttävät perhesurmatapaukset osoittaneet.
#isänkanssa-kampanja korostaa isän merkitystä arjessa 5.11.2014
Isänpäiväviikolla lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila haluaa korostaa isän roolia täysivaltaisena perheenjäsenenä.
Puheenjohtaja Mirja Vehkaperän avauspuhe Vesaisten valtuuskunnassa 28.10.2014
Vesaisten vuoden 2014 teema on ollut Tekoja perheiden hyväksi. Heti aluksi on todettava, että maailman ja maamme kehitys on ollut kylmää kyytiä lasten, nuorten ja perheiden näkökulmasta katsottuna. Työttömyys on lisääntynyt, valtionosuuksien leikkaukset heikentäneet peruspalveluita, lapsiperheiden ostovoima heikentynyt ja maamme heikon talouden myötä juustohöylä on käynyt monen perhe-etuuden kimppuun.
Vesaisten hallitus uusiutuu 27.10.2014
Vesaisten Keskusliiton hallituksessa valittiin uudelleen jatkamaan Minna Autere Helsingistä. Uusina hallituksessa aloittavat Aki Kontio (Oulu/Kiiminki) ja Irma Matinlompolo (Tornio). Kausi kestää kolme vuotta.
Lapsi tarvitsee aikuisia – oletko läsnä? 26.10.2014
Lehtien lööpit ja television uutiskuvat ovat osa lapsen elinympäristöä. Lapsen kyky erottaa toisistaan fakta ja fiktio kehittyvät vähitellen. Vielä 10-vuotiaskin voi olla epävarma siitä, onko iltauutisten anti totta vai tarua. Uutisten ja internetin tarjoamat kuvat voivat olla yhtä järkyttäviä tai vielä järkyttävämpiä kuin väkivaltaiset elokuvat tai tv-sarjat. Kuvat voivat jäädä lapsen mieleen ja nostaa esiin vaikeita kysymyksiä. Tämän ajan lapset ja nuoret tarvitsevat läsnä olevia aikuisia, jotka tunnistavat median tuoman ahdistuksen. Jatkuvista valtion talouden säästöistä johtuen lapsilta on säästetty läsnä olevia aikuisia.
Vesaiset kutsuvat seminaariin 22.10.2014
Vesaiset kutsuvat kaikkia vanhempia ja kasvattajia lauantaiaamuna järjestettävään seminaariin, jonka aiheena on ”Eväitä yhdessä kasvamisen matkalle - tukea lapsen kasvun haasteisiin ja eri toimijoiden väliseen kasvatusyhteistyöhön”.
Vesaiset haastavat #Tarinatempaukseen 14.10.2014
Vesaiset haastavat kaikki ystävänsä, viime vuoden tapaan, lukemaan satuja. Ota kuva lukuhetkestä, välitä kuva sosiaalisen median kautta ystäviesi nähtäväksi. Samalla voit haastaa ystäväsi Tarinatempaukseen.
Mirja Vehkaperä: Hallitus valitsi lapsiperheet jättileikkausten kohteeksi 1.10.2014
Hallitus on tämän vaalikauden aikana lukuisilla toimenpiteillään kurjistanut lapsiperheiden arkea. Hallituksen esitys lapsilisien leikkaamisesta on vain yksi niistä. Hallituskauden alkuhuumassa hallitus päätti, että lapsilisän indeksijäädytys tehdään vuosille 2013-2015. Lapsilisä oli ainoa etuus, joka jäädytettiin.
Varapuheenjohtaja Vainio: LAPSET MAKSUMIEHIKSI! 24.9.2014
Kuluvan hallituskauden yksi näkyvimmistä ilmiöistä on ollut leikkausinto, joka on kohdistunut yhteiskuntamme pienimpiin ja vähiten sananvaltaa omaaviin jäseniin. Lapsilisien ja perhe-etuuksien leikkaukset ovat edelleen puheenaiheena ja aiheuttavat suurta huolta lapsiperheissä.
Kaksi Karhunpentua - Lue lasten esittämä nettisatu! 7.5.2014
Lapset esittivät Kaksi Karhunpentua -sadun Kettu Repolaisen kevätpäivä tapahtumassa 6.5.2014 Mikkelissä. Päärooliin pääsivät Vesaisnallet. Luonnossa eläviin eläimiin tutustuttiin myös askartelun avulla.
Vesaisten Keskusliitto: Lapsilisien leikkaus on kova arvovalinta 9.4.2014
Lapsiperheet saivat Kataisen hallitukselta ikävän lahjan. Kehysriihessä päätettiin leikata lapsilisiä kaikilta perheiltä seitsemällä prosentilla. Vuositasolla tämä tarkoittaa kolmilapsiselle perheelle 300 euroa vähemmän rahaa käytettäväksi lapsen vaatteisiin, ruokaan, harrastuksiin ja hyvinvointiin.
Vesaisten Keskusliitto: Älkää kajotko lapsilisään! 23.3.2014
Vesaisten Keskuliitto ei hyväksy lapsilisän verottamista. Tulevassa kehysriihessä pitää ajatella, mikä on Suomen etu pitkällä aikavälillä.
Vesaisten Keskusliiton valtuuskunta: Kuule lapsen ääni EU:ssa 22.3.2014
Euroopan unionin alueella asuu yhteensä noin 100 miljoonaa lasta. EU:n perusoikeuskirja velvoittaa, että lapsiin joko suoraan tai epäsuorasti vaikuttavan politiikan suunnittelussa, täytäntöönpanossa ja seurannassa on otettava huomioon lapsen etua koskeva periaate.
Ehdotus lastenkulttuuripoliittiseksi ohjelmaksi valmistunut 19.2.2014
Ehdotus lastenkulttuuripoliittiseksi ohjelmaksi vuosille 2014–2018 on luovutettu kulttuuri- ja urheiluministerille ja opetusministerille. Ehdotuksen tavoitteena on saada taide ja kulttuuri nykyistä tasavertaisemmin lasten ulottuville, omaksuttavaksi ja osallistuttavaksi. Ehdotukseen sisältyvillä toimenpiteillä lisätään lasten ja nuorten hyvinvointia ja vahvistetaan lastenkulttuuria. Ohjelmaehdotus koskee alle 18-vuotiaita lapsia.
Viisitoistavuotiaat harjoittelevat pelastamaan itsensä ja muut - Nou Hätä! kampanjoi nuorten poistumisturvallisuuden puolesta 11.2.2014
Bongaa EXIT -slogan muistuttaa, että aina on fiksua tietää kaksi tietä turvaan. Kahdeksasluokkalaisille suunnatun Nou Hätä! -kampanjan teemana on tänä vuonna poistumisturvallisuus. Nou Hätä! -kampanjaan odotetaan jälleen lähes 40000 osallistujaa yli 400 koulusta. Kampanja järjestetään kahdeksannentoista kerran ja se on tavoittanut jo puoli miljoonaa nuorta.
Vesaisten Keskusliitto: Lapsiasiavaltuutetun toiminta turvattava! 26.1.2014
Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulan irtisanoutuminen tehtävästään on hätähuuto lasten, nuorten ja perheiden asioista. Resurssipula on ilmeinen. Lasten kuulemista yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ei edelleenkään tarpeeksi arvosteta.
Tapahtumat ja uutiset

 

 Hyvää syksyä!

 ____________________________________

Vuoden 2017 piirihallitus:

Puheenjohta:  Henna Pirhonen.
Hallituksen muut jäsenet: Sirkku Kankaanpää, Sirkku Miiluniemi, Minna Anttonen,Minna Luotonen,Simo Sopola,Karoliina Soraluoma. Varajäsenet: Johannes Vainio, Irja Pirhonen,Terje Suominen,Anna Sirkiä, Jarmo Tammisto ja Eero Vainio.
(yhteystiedot oikeasta sarakkeesta)

_________________________________

VESAISTEN KESKUSLIITON VARSINAIS-SUOMALAISIA VALINTOJA:

  -  Anna Sirkiä 3-vuotiskaudeksi keskusliiton hallitukseen

  -  Eero Vainio 3- vuotiskaudeksi keskusliiton varapuheenjohtajaksi


 Vesaiset hallitukseen (2).jpg

Uusia ja uudelleen valittuja liitos hallituksen jäseniä
vasemmalta: Anna Sirkiä, Maritta Mynttinen,
Eila Koivisto ja Eemeli Porthén

 ______________________________


Liiton puheenjohtajisto:

Vehkapera_Mirja_web_7307.jpg    Eero_Vainio.JPG    Kontio Aki.jpg

Mirja Vehkaperä    Eero Vainio            Aki Kontio

 

 Tulevaa toimintaa:

 

21270961_10214263213920401_970045154927140462_n.jpg 

Kokoperheen vuotuinen suurtapahtuma jälleen Raision Vaisaaren koululla sunnuntaina 19.11.2017 klo 10 - 14

Järjestöjen yhteisesti järjestämä lastentapahtuma tarjoaa ilmaista ohjelmaa kokoperheelle vauvasta vaariin.
Tule mukaan koko perheen voimin nauttimaan mukavasta päivästä Raision Vaisaaren koululle #RaisioLasten tapahtumaan

            
           

 


Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<syyskuu 2017><<
syyskuu 2017
xmtktpls
35    1Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
2Uusimaa ja Järvenpää: Konsertti Järvenpää-talolla
Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
3Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
364Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
5Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
6Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
7Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
8Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
9Uusimaa: Vesaisten Suomi100-juhlat Järvenpäässä
Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
10Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
3711Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
12Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
13Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
14Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
15Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
16Uusimaa ja Espoo: Retki kiipeilypuistoon
Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
17Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
3818Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
19Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
20Vesaiset haastaa somettomaaan syyslomaan!
Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
21Vesaiset haastaa somettomaaan syyslomaan!
Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
22Vesaiset haastaa somettomaaan syyslomaan!
Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
23Uusimaa: Pakohuone-seikkailu Järvenpäässä
Vesaiset haastaa somettomaaan syyslomaan!
Keski-Pohjanmaa: Sisäleikkipuisto-tapahtuma
Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
24Vesaiset haastaa somettomaaan syyslomaan!
Keski-Pohjanmaa: Sisäleikkipuisto-tapahtuma
Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
3925Vesaiset haastaa somettomaaan syyslomaan!
Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
26Vesaiset haastaa somettomaaan syyslomaan!
Valtakunnallinen urheilupäivä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
27Vesaiset haastaa somettomaaan syyslomaan!
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
28Vesaiset haastaa somettomaaan syyslomaan!
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
29Vesaiset haastaa somettomaaan syyslomaan!
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
30Vesaiset haastaa somettomaaan syyslomaan!
Keski-Suomi: Vesaiset mukana Tourujoen yössä
Keski-Pohjanmaa: Koko perheen Liiku luonnossa-päivät
 
40       
Liity postituslistalle