Menneet tapahtumat

Maatilapäivä yhteistyössä Mimosan kanssa
Tutustutaan maatilaan Otavassa. Kyyti lähtee Mimosan edestä kello 10 ja paluu samaan paikkaan. 
Ohjelmassa: Poniratsastusta, lehmiä, lampaita, vuohia, eväät. Ilmoittautumiset 16.9. mennessä. Vapaa pääsy!
Katso lisää tästä!

Ilmoittautumisia otetaan vastaan! etela-savo@vesaiset.fi

29.10.2016 koko perheen retki Kymenlaaksoon.4.-5.12.2016 Vesaisten PIKKUJOULU risteily Tallinnaan
Helsingin Vesaiset järjestää pikkujouluristeilyn, johon on mahdollista liittyä myös maakunnista. Aikataulu on kuitenkin tiukka: Ilmoittautumiset 15.9. mennessä etela-savo@vesaiset.fi
Matkat satamaan on jokaisen omalla vastuulla, esim Onnibussilta lippuja 5-10e/suunta. Kuitenkin jos lähtijöitä on bussillisen verran, piiri voi sponsoroida paluukyytiä.

 


3.5.2014 Maatilapäivä

Keväinen retki kansanedustaja Jari Lepän kotitilalle Pertunmaalle, Koirakiveen. 
Retkellä lapset tutustuvat maatilan elämään, eläimiin, elämäntapaan ja luontoon. Lasten luontosuhde vahvistuu, kun he oppivat, mistä maito tulee ja tutustuvat nykyaikaseen ruuan tuotantoon. Lisäksi ohjelmassa on makkaranpaistoa laavulla, leikkimielinen luontovisa ja iloista yhdessä olemista. 


 
lauantaina 28.9.2013 kello 11.00-14.00 
tehtiin Ruskaretki Luontoon. Luvalla Luonnosta - hankkeen tapahtumassa syksyn hurmaavat värit ja tuoksut houkuttelivat metsään ja Härkäniementupien kodalle.Ohjelmassa oli luontorasteja, makkaranpaistoa ja iloista yhdessä olemista.

Syksyinen metsä tuoksui, hehkui ja kutsui luokseen Etelä-Savon Vesaisten järjestämällä Ruskaretkellä 27.9.2013. Mukaan Härkäniementupien kodalle lähti iloinen joukko isoja ja pieniä retkeläisiä. Aamupäivän aluksi kuljimme ryhmissä luontopolulla, joka kiersi erilaisten metsätyyppien ja maisemien läpi, kallioiden, siirtolohkareiden ja muiden luonnonnähtävyyksien mahtavuutta ihastellen. Kysymysrastit pysäyttivät pohtimaan omaa tietämystä luonnosta. Mihin lääkinnälliseen tarkoitukseen pajua ennen käytettiinkään? Mitä jokamiehenoikeuksiin kuuluu? Pienimmätkin tiesivät, että vaahteran lehti löytyy Kanadan lipusta, että hirvi syö talvella havupuiden oksia, että kettu sanoi pihlajanmarjoja happamiksi. 

 


Hankalassa paikassa
 luontopolulla isosisko kantoi pikkusiskoa. Tyttötrion punaiset takit vilkkasivat vauhdikkaasti haapojen takana eikä poikaremmi tarvinnut leikinohjaajaa, kun metsä tarjosi parhaat vinkit. Pienen ihmisen ihmeteltävänä oli pöllön pesäpönttö, josta ei tiiraamisesta huolimatta tullut ketään ulos. Sammalet, lampaankäävät, talvikit ja moni muu ihme tuli tutuksi isompien ohjatessa pienempiään. 


Etelä-Savon Vesaiset aloitti Ruskaretkellä piirin Luvalla Luonnosta –tapahtumat. Luvalla luonnosta on Vesaisten Keskusliiton hanke, jossa tarjotaan kaikille tasavertaista vapaa-ajantoimintaa. Ideana on innostaa lapsia kasvamaan kansalaisiksi, jotka osaavat kantaa vastuuta yhteisestä ympäristöstämme ja yhteiskunnastamme. Luvalla Luonnosta –hanke jatkuu vuoteen 2015 saakka.

Luontopolun päätteeksi nautimme kodalla nuotioevästä. Isommat istuivat ja pohtivat vielä luontopolun visaisia kysymyksiä, kun pienet painelivat vatsan täytyttyä pikimmiten metsän siimekseen leikkejään jatkamaan. 
Kyllä syksyinen metsä on kaunis!


Laura Savander 
Vesaisten Etelä-Savon piiri
hallituksen jäsen

keskiviikkona 2.10.2013 klo 17.00 -20.00 Naisten hyvinvointi-ilta

Kesukstan piiritoimistolla vietettiin naisten hyvinvointi-iltaa. Mukana oli koru-esittelyä ja myyntiä, ihon- sekä kehon hyvinvointiin ohjeita ja vinkkejä sekä muuta mukavaa hemmottelua. 

8.-9.6.2013 VESAISTEN LIITTOKOKOUS TURUSSA

17.6.2013 SAUNA- JA VIRKISTYSILTA HÄRKÄNIEMEN TUVILLA

17.6. maanantaina klo 16:30- 20 vietimme jäsenten sauna- ja virkistysiltaa Mikkelissä Härkäniemen tuvilla.

1
.7.2013 VESAISTEN TOIMINTAPISTE HULIVILIKARNEVAALEILLA

1.7.2013 maanantaina olimme mukana Hulivilikarnevaaleissa Mikkelin Naisvuorella. Hulivilikarnevaali on maakunnan suurin lastenfestari, jonka järjestämisessä vapaaehtoisilla ja järjestöillä on aina ollut suuri rooli. Katso lisää www.hulivilikarnevaali.com

5.7.2013 HUVIPUISTORETKI TYKKIMÄELLE 

Huvipuistoretki Tykkimäelle perheille ja yli 10-vuotiaille lapsille järjestettiin heinäkuussa. "Tykkimäki on Suomen rennoin huvipuisto. Rentous tarkoittaa lasten riemua sekä lasten ja aikuisten yhdessä viettämää laatuaikaa. Tykkimäessä on kaikilla kivaa, turvallista ja kun homma sujuu, aikuisetkin voivat relata. Sadekaan ei haittaa, kun silloin pääsee peuhaamaan Mukkelis makkelis –touhupaviljonkiin. " (Sakari Pasanen, Tykkimäki). Lisätietoja ja rannekkeiden hinnat 
www.tykkimaki.fi

1.-4.8.2013 "AIKOJA, TAIKOJA, TARINOITA" - VALTAKUNNALLINEN PERHELEIRI VIRROILLA MARTTISESSA!

Lähde kesäiselle seikkailulle Virroille kauniiseen luontomaisemaan!

Taas on aika suunnata katse kohti kesää ja ilmoittautua vesaisleirille. Leirillä tutustuttiin luonnon ihmeisiin, vietettiin laatuaikaa mukavassa seurassa ja nautittiin Suomen kesästä.

Kesän 2013 leiripaikkana oli Marttisen Nuorisokeskus Virroilla. Leiri järjestettiin 1.-4.8.2013. Leirillä yövyttiin mökeissä ja teltoissa sekä tarjottiin herkullista ruokaa. Leiriohjelmaan kuului vaellusta ja toimintapajoja, seikkailua luonnossa, pelejä sekä uimista ja saunomista. Lisätiedot leiripaikasta 
www.marttinen.fi

Vesaisten perheleirille olivat tervetulleita lasten kanssa niin vanhemmat, mummot kuin kummitkin - kaikille löytyi tekemistä. Leirillä korostuivat Vesaisten arvot – turvallisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys.


17.3.2013 Pääsiäisaskertelua ja leivontaa Ristiinassa!


Sunnuntaina 17.3.2013 kello 15-18 olivat jälleen Ristiinan Telluksen ovet auki pienille ja isoille pääsiäisaskartelijoilla. Leivottiin aivan suussasulavia erilaisia täytepullia, keväisiä ja sitruunaisia ja nautittiin kivasta seurasta! Kotiinviemisiksi lähti virpomisoksia perhosin, palleroin ja värikkäin paperein koristettuina ja pilttipurkkiin askarrellut pupuset suklaamunille tai pääsiäisruoholle. Tapahtuma oli maksuton ja kaikille avoin.
Tellus, Brahentie 10, Ristiina.


MP900401449.JPGTALVIPÄIVÄ LUONTO-TAIPALEESSA 


sunnuntaina 24.2.2013 kello 13-16
Santarantie 10 , 51130 Vanhamäki
Nautimme lumisesta talvipäivästä, viereissä pellossa kasvaneista marjoista keitetystä kuumasta mehusta, nuotiontulesta ja paistetusta makkarasta Vanhamäessä Talvipäivänä 24.2.2013. Paikalle tuli mukava joukko aikuisia ja lapsia rekiajelulle ja hiihtoratsastamaan.