Uutiset

JULKILAUSUMA JA KOKOUSTIEDOTE

22.9.2022

Panosta nuoriin!

Vesaisten Keskusliitto ry

Valtuuskunnan syyskokous 17.-18.9.2022
STEP-koulutus, Lapua

 

JULKILAUSUMA JA KOKOUSTIEDOTE

 

Panosta nuoriin!

Osalla nuorista menee yhä paremmin ja he osallistuvat aktiivisesti harrastuksiin ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Samaan aikaan toisilla nuorilla on yhä enemmän ongelmia. Uutisissa on raportoitu nuorten tekemän ilkivallan ja häiriökäyttäytymisen lisääntymisestä. Paikkoja on rikottu ja sotkettu eikä toisiin kohdistuneelta väkivallaltakaan ole vältytty. Asukkaat valittavat tarpeettomasta ”moporallista” ja kauppiaat lisääntyneestä näpistelystä sekä häiriöistä liikkeissä. Tämä näkyy myös poliisin rikostilastoissa, varsinkin teinien kohdalla.

 

Kun mietimme, miksi nuoret voivat pahoin, on syytä katsoa ympärillemme. Suorituspaineet ovat lisääntyneet ja lapset kasvavat aikuisiksi jatkuvassa sosiaalisen median livelähetyksessä. Myös kaltoinkohtelu on lisääntynyt, monet nuoret ovat kokeneet esimerkiksi seksuaalista häirintää somessa ja arjessa. Pandemia-aika on kuormittanut nuorten henkistä hyvinvointia entisestään.

 

Nuoret tarvitsevat turvallisia aikuisia; kuuntelemista, ymmärrystä, välittämistä ja rajoja. Aikuistuminen on vaikea laji, siihen kuuluu rajojen koetteleminen ja oman paikkansa löytäminen. Nuoret kipuilevat ja hölmöilevät. Kodin merkitystä ei voi liikaa korostaa. Aikuisen kannattaa panostaa nuoreen ja etsiä yhdessä nuoren kanssa mielekästä tekemistä, jotta mokailut jäisivät vähemmälle ja henkinen hyvinvointi kohentuisi.

 

Vesaiset tukee nuorten hyvinvointia ja tarjoaa yhteistä tekemistä nuorten kanssa. Järjestömme kannustaakin käyttämään ylimääräisen lapsilisän yhteiseen tekemiseen. Nuoret kaipaavat aikaa eivät turhaa materiaa!

 

Nuorissa on paljon potentiaalia - pidetään heistä yhdessä hyvää huolta.


Syysvaltuuskunnan valintoja


Valtuuskunnan syyskokousta vietettiin Lapuan STEP-opistolla. Paikalla oli reilut neljäkymmentä osallistujaa ympäri Suomen. Vesaisten Keskusliiton hallituksen jäsenistä äänestettiin ja valituiksi tulivat Minna Luotonen Varsinais-Suomesta (uusi), Anniina Savolainen Keski-Suomesta ja Sanna Panula Etelä-Pohjanmaalta. Hallituskausi on kolme vuotta. Lisäksi täydennettiin hallituspaikka, joka vapautui lapualaisen Anne-Maria Jaskarin tultua valituksi Vesaisten Keskusliiton varapuheenjohtajaksi keväällä Riihimäellä pidetyssä liittokokouksessa. Kahden vuoden hallituspaikalle valittiin Pia Ahola Uudeltamaalta (uusi). Hallituksen varajäseniksi valittiin Sirkku Kankaanpää Varsinais-Suomesta (uusi) ja Marjo Kauppinen Helsingistä (uusi).  
 
Vesaiset on koko perheen vapaa-ajan järjestö ja tarjoaa yhteistä aikaa, elämyksiä ja muistoja koko perheelle ympäri Suomen, myös ylisukupolvisesti. Keskusliittoon kuuluu 16 piirijärjestöä ja 10 000 jäsentä. Vesaisten Keskusliitto vietti 65-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2021.  
 

Lisätietoja: 
Aki Kontio, puheenjohtaja, p. 0400 928614 
Katja Koivukoski, pääsihteeri, p. 040 5338160