Uutiset

Lapsen oikeuksien päivä on joka päivä

20.11.2022

Vesaisten Keskusliitto kokoontui järjestön kehittämis- ja virkistysviikonloppuun Helsinkiin. Paikalla olleet piirijärjestöjen vesaistoimijat ympäri Suomen keskittyivät suunnittelemaan yhdessä mm. vuoden 2023 valtakunnallisia ja alueellisia kokonaisuuksia sekä toiminnan pääkohtia. Vesaisten toiminnassa keskitytään lasten ja perheiden hyvinvointiin. Lapsi on tärkein.  

 Vesaiset muistuttaa päättäjiä erityisesti siitä, että lapset ja nuoret ovat tärkeintä tulevaisuuspääomaa mitä meillä Suomessa on. Toiminnan tulee tukea lapsien kehitystä, kasvua ja hyvinvointia. Suomella ei ole varaa hukata yhtäkään lasta. Tämän päivän lapset ovat tulevaisuuden vastuunkantajia ja heidän kasvun edellytykset on turvattava.

 Lasten ja nuorten henkinen pahoinvointi on koko yhteiskunnan hälytysmerkki, joka velvoittaa päättäjiä toimimaan vastuullisesti. Meillä on Suomessa siihen kaikki edellytykset – on vain löydyttävä yhteinen tahtotila.

 Vesaiset pitää tärkeänä, että lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä yhteiskuntamme hyvinvoivaksi yksilöksi tuetaan kaikin mahdollisin tavoin. Mielenterveyspalveluiden saavutettavuus, koulujen oppilaanohjauksen tuntikapasiteetin kasvattaminen sekä erityisherkkyyden, ADHD:n ja muiden neuropsykiatristen oireiden oivaltaminen ja varhainen testaus tulisi hyödyntää laajemmin ja niihin on taattava yhtäläiset mahdollisuudet kaikilla aloittavilla hyvinvointialueilla.

 Lapsen oikeuksien päivänä kokoustanut Vesaisten Keskusliiton hallitus muistuttaa, että Lapsen oikeuksien päivä on joka päivä. Tämän vuoden teeman mukaan lapsella on oikeus turvallisuuteen. Vesaiset haluaa osaltaan mahdollistaa turvallisuuden kokemuksen järjestämässään toiminnassa.

 Vesaiset on koko perheen vapaa-ajan järjestö ja tarjoaa yhteistä aikaa, elämyksiä ja muistoja koko perheelle ympäri Suomen, myös ylisukupolvisesti. Keskusliittoon kuuluu 16 piirijärjestöä ja 10 000 jäsentä.

 Lisätietoja:

Aki Kontio, puheenjohtaja, p. 0400 928614  
Katja Koivukoski, pääsihteeri, p. 040 5338160