Uutiset

Mirja Vehkaperä: Hallitus panostaa lapsiperheiden aseman parantamiseen

16.12.2015

Mirja Vehkaperä

Joulun alla useissa lapsiperheissä eletään vaikeita aikoja. Voimavarat tai taloudellinen tilanne eivät aina riitä jouluvalmisteluihin ja joululahjojen ostoon. Vesaisten Keskusliiton puheenjohtaja, oululainen kansanedustaja Mirja Vehkaperä (kesk.) muistuttaa, että joulu on ennen kaikkea lasten juhla. Perhetaustaan katsomatta jokaisella lapsella tulisi olla mahdollisuus nauttia joulun tunnelmasta ja sen mukanaan tuomasta ilosta.

Vesaiset osallistuivat omalta osaltaan heikommassa asemassa olevien lapsiperheiden jouluvalmisteluiden tukemiseen keräämällä rahaa Hyvä Joulumieli -keräyksen kautta. Keräyksen tuotto käytetään lapsiperheille annettaviin ruokalahjakortteihin. Vehkaperä kannustaa niin yrityksiä kuin kansalaisiakin osallistumaan keräykseen. Pienelläkin rahalahjoituksella saadaan kokoon hyvää joulumieltä moniin perheisiin, Vehkaperä toteaa.

-Lapsiperheköyhyys koskettaa yhä useampaa suomalaista lasta, ja hallitus tekee töitä lapsiperheiden aseman kohentamiseksi. Vaikeita säästöpäätöksiä joudutaan tekemään jokaisella sektorilla, mutta muun muassa lapsilisien taso päätettiin pitää ennallaan. Lisäksi hallitus varaa jo ensi vuodelle määrärahaa kunnille lapsiperheiden kotiavun järjestämiseen. Kotiavun käyttöönotolla hallitus vastaa lapsiperheiden käytännön avun tarpeeseen tilanteissa, joissa perheen omat voimavarat ovat koetuksella. Kotiapu on yksi parhaista ennaltaehkäisevistä toimista. Nyt kuntien tulee näkyvästi tiedottaa avun olemassaolosta, Vehkaperä vaatii.

-Hallituksen tavoitteena on jatkossa tarjota perheille palveluita ja apua hallintorajat ylittäen ja moniammatillisesti. Byrokratiaa puretaan niin, että oikea apu on saatavilla nopeasti ja joustavasti. Perheiden monimuotoisuus otetaan huomioon entistä paremmin. Lisäksi eropalveluita kehitetään niin, että lapsen etu tulee huomioiduksi mahdollisimman hyvin, Vehkaperä summaa hallituksen toimia perheiden hyväksi.

 

Lisätiedot:
Mirja Vehkaperä
p. 050 512 1949