Uutiset

Tiedote: Kesälomat haastavat perheiden arjen

22.5.2022

Tutustu tästä Vesaisten Keskusliiton 21.-22.5.2022 järjestetyn liittokokouksen kokoustiedotteeseen.

Vesaiset on valtakunnallinen elämyksiä ja mukavaa yhdessäoloa tarjoava koko perheen järjestö. Vesaisilla on 16 piirijärjestöä ja 10 000 jäsentä ympäri Suomen. Vesaisten Keskusliitto ry:n liittokokous kokoontui Riihimäellä 21.-22.5.2022. Kokouksessa julkistettiin alla oleva kokoustiedote.

Kesän lomakausi tuo vapautta, mutta myös haasteita perheiden arkeen. Näin kesän ja lomien kynnyksellä monessa perheessä mietitään, kuinka saadaan sovitettua yhteen perheenjäsenten eri sykleissä toteutuvat vapaat. Koululaisten lomat ovat paljon pidemmät kuin työelämässä olevien vanhempien. Isovanhempien apu lomien sovittelussa on myös haastavaa, mikäli he asuvat toisella paikkakunnalla tai ovat itsekin vielä työelämässä.
 
Lapselle ja nuorelle päivät yksin kotona voivat olla pitkiä ja koettelevat myös mielen jaksamista. Kouluvuoden aikana lasten ja nuorten sosiaalinen yhteisö on läsnäolevissa ihmisissä, koulussa ja harrastuksissa. Jos samanlaista yhteisöä ei ole ympärillä lomien aikana, voi se olla kuormittavaa ja aiheuttaa turvattomuuden tunnetta. Vesaiset ilmaisevat huolensa niistä sivuvaikutuksista, joita tämä voi aiheuttaa.
 
Osaltaan apuna voi olla kolmannen sektorin toimijoiden järjestämä ohjattu toiminta kesän aikana. Vesaiset kannustavat osastojaan ja piirijärjestöjään jatkamaan monessa paikassa vuosia pyörineitä kesän aktiviteettejaan tapahtumapäivien, retkien, päiväleirien ja leirien muodossa. Myös uudet toiminnan muodot ja yhteistyökuviot ovat tervetulleita. Rohkeasti kokeilemalla voi löytyä mahtavia juttuja.
 
Samalla Vesaiset haastavat muut lapsi- ja perhejärjestöt, kyläyhdistykset, urheiluseurat ja muut yhteisöt mukaan vastaamaan tähän haasteeseen järjestämällä matalan kynnyksen toimintaa edullisesti tai jopa ilmaiseksi. Haastamme myös Suomen kunnat ja kaupungit mukaan esimerkiksi lisäämällä nuorten kesätyöseteleillä työllistämistä. Tehdään tästä yhdessä kiva ja turvallinen kesä jokaiselle perheelle.

Tiedote kokouksen valinnoista
Vesaisten Keskusliiton sääntömääräinen liittokokous järjestettiin 21.-22.5.2022 Riihimäellä. Järjestön puheenjohtajiksi valittiin jatkamaan kolmivuotiskaudelle puheenjohtaja Aki Kontio. Varapuheenjohtajiksi valittiin Anne-Maria Jaskari ja Liisa Varjola.  

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Aki Kontio, 040 0928614
Varapuheenjohtaja Anne-Maria Jaskari, 050 0927123
Varapuheenjohtaja Liisa Varjola, 040 7078452

pääsihteeri Katja Koivukoski, 040 5338160