Uutiset

Vesaisten Tarinatempaus luo satuelämyksiä jo viidettä kertaa

17.10.2017

Vesaisten Tarinatempaus luo satuelämyksiä jo viidettä kertaa

Vesaisten Keskusliitto ry:n järjestämä Tarinatempaus juhlii viisivuotispäivää. Sadunpäivänä 18.10.2017 järjestettävässä Tarinatempauksessa vapaaehtoiset ympäri Suomea lukevat satuja kirjastoissa, päiväkodeissa ja julkisissa tiloissa. Kaikki halukkaat voivat osallistua tempaukseen saapumalla paikan päälle satuja kuulemaan tai lukemalla satuja itse valitsemassaan paikassa.


- Satujen ja tarinoiden kautta on mahdollista asettua toisten ihmisten asemaan eivätkä niiden opetukset ole menettäneet merkitystään. Ihmisten yhdenvertainen kohtelu, oikeudenmukaisuus ja välittäminen ovat arvoja, jotka tarinoissa nousevat usein esille. Näiden arvojen merkitystä tässä päivässä ei voi liikaa korostaa. On hienoa, että Tarinatempauksesta on tullut järjestöllemme tärkeä perinne, toteaa Vesaisten Keskusliiton puheenjohtaja Mirja Vehkaperä.


Vesaiset muistuttaa, ettei sadun lukijaksi ryhtymiseen tarvita erikoistaitoja – halu kertoa satuja riittää. Sadunkertojat saavat itse valita kertomansa sadun. Sadunluku on tunteikasta puuhaa – se jännittää, mietityttää ja ihastuttaa, mutta ennen kaikkea se tuo kuulijoille hyvän mielen. Tarinatempauksen tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys keskellä arjen kiireitä ja tarjota mahdollisuus uppoutua yhdessä sadun maailmaan. Tarinatempaus perustuu yhdessä tekemiseen.


Vesaiset kannustavat kaikkia osallistumaan Tarinatempaukseen. Ota kuva lukuhetkestä ja välitä se sosiaalisen median kautta ystäviesi nähtäväksi #tarinatempaus #kulttuuriakaikille ja #vesaiset. Haasta samalla ystäväsi mukaan.

 

Lisätietoa tapahtumasta ja tempauspaikat löytyvät sivuiltamme ja Facebookista Tarinatempaus-tapahtumasta.