Uutiset

Vesaisten valtuuskunnan syyskokouksen julkilausuma ja kokoustiedote

17.9.2023

Valtuuskunnan syyskokous 16.-17.9.2023 Kouvolassa

JULKILAUSUMA JA KOKOUSTIEDOTE

Vesaisten Keskusliitto ry
Valtuuskunnan syyskokous 16.-17.9.2023
Kouvola

Perhejärjestö Vesaiset puolustaa lasten ja nuorten hyvinvointia 
 
Pääministeri Orpon hallituksen ohjelmassa Vahva ja välittävä Suomi todetaan, että nuorisotyön ja -politiikan tavoitteena on luoda edellytyksiä nuorten hyvään elämään. Mielestämme erinomaiset tavoitteet eivät kuitenkaan ylety hallituksen talouskehykseen.  Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisiin valtionavustuksiin suunnitellaan yhteensä jopa 125 miljoonan euron säästöjä hallituskauden kuluessa. Nuorisoalalle suunniteltu kolmen miljoonan euron leikkaus heikentää nuorten elämän edellytyksiä. Tämä on lyhytnäköistä säästöä väärästä paikasta, jo nyt nuorisojärjestöille jaetaan pienin osa OKM:n myöntämästä valtionavustuksesta.

 Suomen menestys riippuu siitä, miten meidän nuorillamme menee. Leikkauksia suunnitellessaan hallituksen on tärkeää muistaa tämänhetkiset haasteet nuorten hyvinvoinnissa. Nuoriin tulee juuri nyt panostaa entistä enemmän. Tämä on mahdotonta ilman elinvoimaisia järjestöjä; pitkäjänteinen järjestötyö on euronsa ansainnut. On kaikkien etu, että syrjäytymistä ennaltaehkäistään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Perhejärjestö Vesaiset vaatii pysyvää ja riittävää rahoitusta, joka mahdollistaa resurssien mitoittamisen paremmin lasten ja nuorten tarpeiden mukaisesti.

 Lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn haasteet tunnustetaan laajasti. Harrastustoiminnan kehittäminen lisää arjen hyvinvointia ja ennaltaehkäisee syrjäytymistä. Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee itselleen sopivaa vapaa-ajan toimintaa- jotain, missä saa kuulua ryhmään, kokea onnistumisia ja tuntea itsensä merkitykselliseksi. Järjestötoiminnassa saadut kokemukset, ystävät ja taidot ovat merkittävä voimavara.  Vesaisille on tärkeää luoda elämyksiä ja muistoja kaikille. 
 
Toiveikkaaseen tulevaisuuteen ei mennä peruutuspeiliin katsomalla!  

 

Syysvaltuuskunnan valintoja

Valtuuskunnan syyskokousta vietettiin Kouvolan Orilammella. Paikalla oli reilut kolmekymmentä järjestömme päättäjää ympäri Suomen. Valtuuskunta käyttää ylintä päätösvaltaa kolmen vuoden välein pidettävien liittokokousten välissä. 

 Vesaisten Keskusliiton hallituspesti on kolmivuotinen ja hallitusta täydennetään vuosittain. Nyt vapautuviin hallituspaikkoihin valittiin äänestyksen jälkeen varsinaisiksi jäseniksi Jaana Säkkinen Pohjois-Pohjanmaalta, Antti Heikkinen Kainuusta (uusi) ja Ulriikka Paaso-Rantala Hämeestä (uusi). Varajäseneksi valittiin Jaakko Viitala Satakunnasta (uusi).

 
Vesaiset on koko perheen vapaa-ajan järjestö, joka tarjoaa yhteistä aikaa, elämyksiä ja muistoja koko perheelle ympäri Suomen, myös ylisukupolvisesti. Toimimme valtakunnallisesti 16 piirin ja niiden alueella toimivien osastojen voimin. 
 

Lisätietoja:  
Anne-Maria Jaskari, varapuheenjohtaja, p. 0500 927123
Liisa Varjola, varapuheenjohtaja, p. 040 7078452
Katja Koivukoski, pääsihteeri, p. 040 5338160