Uutiset

"Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa" - Terveiset Järvenpään Pihapäivästä

8.10.2015

Järvenpäähän on viime vuosina rakennettu koulujen pihoille lähiliikuntapaikkoja. Rakentamiseen on saatu myös valtionavustusta.Ideoimme Harjulan rehtorin Tarja Edryn kanssa sitä,miten saisimme liikuntapihan käyttömahdollisuuden asukkaiden tietoon. Liikunta on tärkeää kaikenikäisille.

 

Vesaisten ideapalaverissa halusimme ottaa mukaan tapahtumaan niin monia toimintoja, että päätimme kutsua toteuttajiksi eri liikuntajärjestöjä.Saimmekin mahtavan joukon toimijoita paikalle. Jaoimme tehtävät ja mainostimme lehdissä ilmaispalstoilla ja netissä tapahtumaa. Yhteistyössä on voimaa!

 

Pihapäivän tavoitteena oli järjestää yhteistä mukavaa tekemistä perheenjäsenille sekä verkostoitua asukkaiden ja eri järjestöjen toimijoiden kanssa. Samalla haluttiin tehdä tutuksi Harjulan uutta lähiliikuntapaikkaa. Järjestöt ja yhdistykset saivat näin mahdollisuuden esitellä toimintaansa ja harrastusmahdollisuuksia.

 

Pihapäivässä olivat mukana: Järvenpään Palloseura, Keto tanssikeskus, Spurtti, Vesaiset, Haukat, Harjulan koulun vanhempainyhdistys, 5. luokan luokkatoimikunta, Kaakkolan, Saunakallion ja Loutin asukasyhdistys, Järvenpään koripalloseura sekä Harjulan oppilaskunnan hallitus.

 

Pihapäivässä oli puffetti, grilli kuumana ja paljon ohjattuja toimipisteitä. Lapset saivat Spurtin henkilökunnalta parkour-ohjausta ja saivat testata taitojaan temppuradalla sisällä tai ulkona. Lämäritutkassa sinisessä monitoimikaukalossa Haukat opastivat, miten kiekko lentää vauhdilla maaliin asti.

 

XD-kammion liikuntavälinelainauksesta huolehtivat Järvenpään Vesaiset. Pihalla olevasta mökistä sai lainata muun muassa puujalkoja ja hyppykeppejä. Kirjanurkassa Vesaiset lukivat lapsille satuja ja vanhemmat saivat tilaisuuden tutustua supersuosittuihin aikuisten värityskirjoihin.

 

Järvenpään koripalloseuran aktiivit näyttivät, miten katukorista pelataan ulkokentällä.  Keton tanssipiste oli järjestetty luokkahuoneisiin. Järvenpään Palloseuran pallotutkassa selvisi oikea potkutekniikka.  Kaakkolan asukasyhdistys viihdytti lapsia pussijuoksulla ja esittelemällä terapiakoiria. Asukasyhdistykset järjestivät geokätköilyä ja perinteisiä pihaleikkejä.

 

Lasten ja vanhempien yhteistä pihapäivä vietimme sunnuntaina 27.9. kello 15–17 Harjulan koululla. Ilma oli kaunis ja paikalla oli ainakin 500 kävijää. Kiitos kaikille mukana olleille.

 

Ihmisiä leikkipuistossa.

Kuva: Pussijuoksua Pihapäivässä.

Kirjoittaja: Maisa Pyykkönen, Uudenmaan Vesaisten toiminnanjohtaja