Uutiset

Karijokilaiselle Koivurannan perheelle ”Vuoden Vesainen” valtakunnallinen vapaaehtoistyön kunniamaininta

13.4.2022

Karijokilaiselle Koivurannan perheelle myönnettiin valtakunnallinen vapaaehtoistyön kunniamaininta kiitoksena aktiivisesta järjestötyöstä lasten ja perheiden hyväksi.

Koivurannan perhe kuvattuna ulkona.

Kuva: Koivurannan perhe.

 

Vuoden Vesainen -kunniamaininta myönnettiin Koivurannan perheelle Etelä-Pohjanmaalle. Perheen äiti Elisa Koivuranta otti kunniamaininnan vastaan Vesaisten valtuuskunnan vuosikokouksessa 19.3. 

Koivurannan perhe on karijokelainen perhe, jonka jokainen jäsen on aktiivisesti Vesaisten toiminnassa mukana. Perheeseen kuuluu äiti, isä ja neljä lasta. Äiti Elisa, on koulutukseltaan kokki, joka vesaistoiminnan lisäksi harrastaa vesijumppaa, pyöräilyä ja talvella hiihtoa. Isä Tero on maanviljelijä ja aktiivinen tiktokkaaja. Perheen lapset ovat Niko 15v, Valtteri ja Vilma 12v sekä Veeti 5v. Niko tykkää mopoista ja autoista. Valtteri pelaa mielellään tietokoneella. Vilma siivoaa, leipoo ja maalaa akryyliväreillä. Veeti viihtyy äidin apuna kotitöissä. Perheeseen kuuluu myös Nappi-kissa ja Minttu-koira.

Koivurantojen perheessä on pitkät perinteet vesaistoiminnassa. ”Vesaisiin tutustuin äidin kanssa joskus 90-luvulla. Ensin olin mukana leireillä leiriläisenä ja vesaiskerhon ohjaajana. Sitten isompana ohjasin leireillä työpajoja. Oman perheen myötä myös mies tuli mukaan Vesaisten tapahtumiin. Siitä lähtien ollaan oltu apuna monen tapahtuman järjestämisessä. Nyt omat lapset ovat olleet myös monta kertaa mukana auttamassa.”, kertoo äiti Elisa Koivuranta.  

Koivurannan perhe on Vesaisten Etelä-Pohjanmaan piirin ydintä ja melkein tapahtuma kuin tapahtuma niin Koivurannat ovat varmasti mukana. Matka ei ole koskaan ollut este tapahtumiin osallistumisessa, sillä esimerkiksi Karijoelta Lappajärvelle kertyy jo 200 km. Koivurannat ovat olleet myös aktiivisesti järjestämässä Vesaisten Etelä-Pohjanmaan piirin ja myös Vesaisten Keskusliiton tapahtumia jo ainakin 20 vuoden ajan. ”Vapaaehtoistyö merkitsee meille kivaa tekemistä ja toisten auttamista”, toteaa Elisa.  

”Koivurannan perhe on jo pitkään ollut merkittävä osa Vesaisten Etelä-Pohjanmaan piirin toimintaa. Kun kuvasimme kesäleirillä vesaiselokuvaamme ’Pako orpokodista’, olivat Koivurannan lapset ensimmäisenä ideoimassa käsikirjoitusta ja esittämässä pääosaa. Samalla leirillä Koivurannan nuorin oli vasta 3 viikkoa vanha. Siitä huolimatta perheen äiti oli mukana keittiöhommissa pitämässä huolta, että leiriläiset tulevat ruokittua”, muistelee Etelä-Pohjanmaan Vesaispiirin puheenjohtaja ja Vesaisten Keskusliiton hallituksen jäsen Sanna Panula.

Leirit ovat jääneet myös Koivurantojen mieleen. ”Parhaimpia muistoja ovat ne, kun on oltu isolla porukalla leirillä tai jossain retkellä siskon, isovanhempien ja veljen lasten kanssa. Vesaisissa parasta on se, että kaikki ovat tervetulleita mukaan vauvasta vanhuksiin. Vesaisporukassa oleminen tuntuu kotoisalta.”

Koivurannat toimivat luottamustoimissa Vesaisten Karijoen paikallisosastossa. Isä Tero on Karijoen Vesaisten puheenjohtaja ja äiti Elisa toimii sihteerinä. Perhe on ollut aktiivisesti auttamassa piiriä myös varainhankinnassa. 


”Vapaaehtoistyö on palkitsevaa ja tuo hyvän mielen, kun saa auttaa”, kannustaa Elisa kaikkia vapaaehtoistyötä pohtivia. 

Koivurannan perheessä toteutuu koko vesaistoiminnan ydin; mukava yhdessä tekeminen koko perheen voimin. Vesaisten Etelä-Pohjanmaan piiri esitti Koivurannan perhettä Vuoden Vesaiseksi. Onnittelut koko perheelle!