Uutiset

Vesaiset neuloivat 369 vauvan villasukkaa!

24.3.2022

Uudenmaan Vesaiset haastoivat 65v juhlavuoden kunniaksi vesaispiirit neulomaan villasukkia vauvoille.

Villasukkahaaste_kuva01.jpg

Uudenmaan Vesaiset tekivät lahjoituksen Hyvinkään sairaalaan 7.12., jossa sukat otti kiitollisina vastaan naistentautien ja synnytysten ylihoitaja Eerika Tausa ja osastonhoitaja Soile Kivijärvi.

 

Vesaiset on lapsi- ja perhejärjestö, joka tukee lapsen kehitystä, perheiden kasvatustehtävää ja edistää hyvää harrastustoimintaa sekä toimii lasten ja lapsiperheiden puolestapuhujana.

Vesaisten 65v juhlavuoden kunniaksi Uudenmaan Vesaiset haastoivat muut 15 Vesaisten piirijärjestöä osastoineen neulomaan vauvoille villasukkia. Idea sukkahaasteeseen syntyi osana 65-vuotisjuhlallisuuksia, mutta tavoitteena oli myös kiinnittää huomiota maamme alhaiseen syntyvyyteen sekä korostaa lasten tärkeään asemaa niin Vesaisten järjestössä kuin yhteiskunnassakin. Haasteena aikana kävi lisäksi ilmi, että synnytysosastoilla arvostetaan vauvojen villasukkia, sillä ne ovat oiva apuväline vauvojen kantapäiden lämmityksessä verikoetta varten.

Uudenmaan Vesaiset asetti omalle piirijärjestölleen tavoitteeksi yhteensä 65 paria vauvan villasukkia ja kehotti muita piirijärjestöjä samaan. Piirijärjestöille vinkattiin sukupolvia ylittävästä yhteistyöstä esim. Eläkeliiton kanssa. Tavoitteena oli lahjoittaa sukat vuoden 2021 loppuun mennessä oman alueen synnytysosastolle. 

Villasukkia syntyi lopulta yhteensä 369 paria, jotka lahjoitettiin paikallisille synnytysosastoille. Haasteeseen osallistuivat Uudenmaan (122 sukkaa), Etelä-Pohjanmaan (58), Pohjois-Pohjanmaan (48), Lapin (75), Kaakkois-Suomen (20) ja Itä-Savon (46) vesaispiirit. 

Suurkiitokset kaikille haasteeseen osallistuneille neulojille ja sen vastaanottaneille piireille!

Villasukkahaaste_kuva02.png

Kuvan villasukista taiteili Lyyli Ihalainen.