Uutiset

Vesaisten Keskusliitto: Lapsille toivoa ilmastopelon sijaan

2.9.2019

Vesaisten Keskusliiton syysvaltuuskunnan kokous ottaa kantaa lasten huoleen ilmastonmuutoksesta.

girl-2881214_1920.jpgLasten suurin huolenaihe tällä hetkellä on ilmastonmuutos.

Vesaisten Keskusliiton syysvaltuuskunnan kokous vaatii, että lasten huoli ilmastonmuutoksesta otetaan vakavasti. Tutkimusten mukaan lasten ja nuorten suurin huolenaihe tällä hetkellä on, millaisen maailman he saavat perintönä vanhemmiltaan. Lapsia huolettaa minkälaisessa ympäristössä he tulevat kasvamaan ja kasvattamaan omia lapsiaan. Ristiriitaista on, että he eivät kuitenkaan pääse mukaan päätöksentekoon asioista, jotka vaikuttavat konkreettisesti heidän tulevaisuuteensa.

 

Vesaiset puolustaa lasten ja nuorten näkökulmaa, ja vaativat, että heidän huolensa huomioidaan ilmastoasioista päätettäessä. Lapsilla on oikeus luottaa ja uskoa tulevaisuuteen pelkojen sijaan:

 

Julkisen keskustelun tulisi kannustaa lapsia toimimaan ilmastonmuutoksen estämiseksi eikä lamaannuttaa. Kotona, kouluissa ja harrastuksissa tulisi keskustella asiasta avoimesti ja pohtia, miten itse kukin meistä voisi ympäristön ja ilmastonmuutoksen eteen tehdä, Vesaisten puheenjohtaja Petri Honkonen toteaa. 

 

Suomen olisi hyvä olla suunnannäyttäjä ja keskustelunavaaja yhteisissä ilmastotalkoissa. Vesaiset kehottaa kaikkia perheitä sekä lasten ja nuorten kanssa toimivia tahoja opastamaan ja antamaan esimerkkiä tekoihin ilmastonmuutosta vastaan. Tällaisia tekoja ovat mm. harkitseva kuluttaminen, kierrättämisen opettelu, matkustustapojen tarkastelu sekä lähiruoan ja kotimaisuuden suosiminen. Vesaiset kannustaa myös ilmastoystävälliseen liikkumiseen ”Liikettä Vesaisiin”-teemavuoden hengessä.

 

 

Lisätietoja:

 

Petri Honkonen, puheenjohtaja

petri.honkonen@eduskunta.fi, 040 839 7776

 

Elina Helmanen, liittosihteeri

elina.helmanen@vesaiset.fi, 040 149 1600