Uutiset

Vesaisten Tarinatempauksessa luettiin satuja ympäri Suomen 23 eri paikkakunnalla

22.10.2019

Vesaisten Tarinatempaus-kampanjassa tarinoita luettiin yhteensä 35 tapahtumassa ympäri Suomen 23 eri paikkakunnalla.

Keski-Suomen Vesaiset_FB2019.jpgKeski-Suomen Vesaisten tarinointia.

Vesaisten Tarinatempaus-tapahtumaa vietettiin jo seitsemättä kertaa 14.-20.10.2019 Sadun päivän (18.10.) aikaan. Tarinatempaus on matalan kynnyksen pop up-henkinen tapahtuma, jossa vesaiset ja Vesaisten haastamat toimijat lukevat ääneen sadun tai satuja päiväkodeissa, kouluissa, kerhoissa, kirjastoissa, vanhainkodeissa ja muilla julkisilla paikoilla. 

 

Tarinoita luettiin yhteensä 35 tapahtumassa ympäri Suomen 23 eri paikkakunnalla. Tarinoita luettiin myös Kreikassa, sillä Kittilän Vesaiset osallistuivat Rhodoksen syyslomareissulta tarinointiin.

 

Tarinatempauksen tavoitteena on edistää lasten ja aikuisten yhteisiä kiireettömiä hetkiä satujen avulla. Kuka tahansa voi saapua kuuntelemaan satuja tai lukea niitä valitsemassaan paikassa. Tapahtuma on kaikille avoin, sillä tarinoiden lukeminen tai kuunteleminen ei katso ikää. Tarinatempauksella halutaan myös yhdistää ja luoda siltoja sukupolvien välille.

 

Vesaisten yksi tärkeimmistä tehtävistä on luoda yhteisiä elämyksiä ja laatuaikaa perheille. Järjestö haluaa muistuttaa perheitä yhteisen ajan tärkeydestä. Tästä syystä Tarinatempaukseen haastettiin mukaan myös ihan tavallisia perheitä lukemaan tarinoita tai iltasatuja lapsille.

 

Kurkkaa, millaisia tarinatuokioita viime viikolla järjestettiin. Tarinatuokiot löydät tunnisteella #tarinatempaus ja #vesaiset Facebookista ja Instagramista.