Uutiset

Vesaisten Tarinatempaus hyvän mielen asialla jo neljättä kertaa

17.10.2016

Vesaisten Keskusliitto ry järjestää neljättä kertaa valtakunnallisen Tarinatempauksen 18.10.2016 Sadun päivän kunniaksi. Tällöin vapaaehtoiset ympäri Suomea lukevat satuja julkisissa tiloissa, kuten kirjastoissa, sairaaloissa, päiväkodeissa ja vanhusten palvelutaloissa sekä kodeissa ympäri maan. Tarinatempaus perustuu yhdessä tekemiseen ja kaikki halukkaat saavat osallistua tapahtumaan satuja lukemalla. Tarinoita luetaan monessa kymmenessä paikassa eri puolella Suomea, esimerkiksi Vesaisten Keskusliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mirja Vehkaperä lukee sadun Eduskunnassa Keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa klo 11.15.

- Sadut ja tarinat kuuluvat kaikenikäisten ihmisten arkeen. Tarinoiden avulla pystyy eläytymään, asettumaan toisen asemaan ja voi luoda unelmia sekä tavoiteltavaa. Politiikka on tänään liikaa vastakkainasettelua. Toimintaympäristön on muututtava luovuuden kautta ratkaisukeskeiseksi. Saduilla ja tarinoilla on yleensä opetus. Ne auttavat myös näkemään maailmaa enemmän oikeudenmukaisuuden ja välittämisen suuntaan, kirjoittaa Mirja Vehkaperä.

Tarinatempauksen tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys keskellä arjen kiireitä ja tarjota kaikenikäisille mahdollisuus uppoutua yhdessä sadun maailmaan.
Vesaiset muistuttavat, ettei sadunlukijaksi ryhtymiseen tarvita erikoistaitoja – halu kertoa satuja riittää. Sadunkertojat saavat itse valita kertomansa sadun. Sadunluku on tunteikasta puuhaa – se jännittää, mietityttää ja ihastuttaa, mutta ennen kaikkea se tuo kuulijoille ja osallistujille hyvän mielen.

Vesaiset kannustavat kaikkia lukemaan satuja. Ota kuva lukuhetkestä, välitä kuva sosiaalisen median kautta ystäviesi nähtäväksi #tarinatempaus ja #vesaiset. Samalla voit haastaa ystäväsi mukaan Tarinatempaukseen.

Tarinatempauksen lukupaikat löytyvät nettisivuiltamme.


Tervetuloa mukaan lukutuokioihin!