Uutiset

Vesaisten valtuuskunnan julkilausuma: Turvaa ja tule tulevaisuutta

11.10.2015

Vesaisten valtuuskunta muistuttaa julkilausumassaan alaikäisten turvapaikanhakijoiden erityisen tuen ja suojelun tarpeesta.

Julkilausuma  

Vesaisten Keskusliiton valtuuskunta, 11.10.2015 Kontiolahdella:

 

TURVAA JA TULEVAISUUTTA

Suomeen on lähiviikkojen aikana tullut ennennäkemätön määrä turvapaikanhakijoita. Myös alaikäisten turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut. Jokainen näistä lapsista on menettänyt kotinsa, ehkä jopa perheensä. Jotkut heistä ovat joutuneet kokemaan tai todistamaan hyväksikäyttöä tai väkivaltaa.

 

Vesaisten Keskusliiton valtuuskunta edellyttää, että lapsen etu on oltava ensisijainen tekijä jokaisessa turvapaikanhakuprosessin vaiheessa. Jokaiselle turvapaikanhakijapselle on turvattava alusta alkaen lepo ja leikki, pääsy koulutukseen sekä psykososiaalinen tuki. On huomioitava ja pyrittävä suojelemaan kaikin mahdollisin keinoin yksin maahan saapuvia lapsia ja nuoria. He ovat erityisessä vaarassa joutua ihmiskaupan tai hyväksikäytön uhreiksi.

 

Maailman pakolaispäivänä YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon muistutti, että pakolaisilta on riistetty koti, mutta heiltä ei tule riistää tulevaisuutta. Suomen tulee turvata meille tulevien turvapaikanhakijalasten tulevaisuus.

 

Vesaisten Keskusliiton valtuuskunta muistuttaa YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen periaatteista ja velvoitteista alaikäisten turvapaikanhakijoiden kohdalla. Haluamme korostaa sitä, että perheiden jälleenyhdistämishakemukset on käsiteltävä myönteisesti, humaanisti ja kiireellisesti.

 

Vesaisten Keskusliiton valtuuskunta

 

 

Lisätietoja: 

Vt. pääsihteeri Salla Häkkänen, puh. 040 673 0830 salla.hakkanen@vesaiset.fi

Järjestösihteeri Josefiia Oksanen, puh. 040 519 7143 josefiia.oksanen@vesaiset.fi